​Vi tilbyder

Vi tilbyder alle almindelig forekommende træarter, men vil her gerne nævne nogle af de arter, der gennem tiden er blevet vores specialer.

Robinie (Robinia pseudoacacia)

Leveres fortrinsvis fra plantagedrift Ungarn, Slovakiet og Polen. Robinie er med sin lange holdbarhed i direkte jordkontakt, fra 25 – 40 år, en uovertruffen træart til hegnspæle og konstruktionstræ til blandt andet udendørs legeredskaber. Ligeledes er denne træart meget velegnet til havnetømmer med direkte kontakt til saltvand.

Europæisk eg (Quercus pendunculata)

Leveres fortrinsvis til grovere konstruktioner som bindingsværk, sveller til afgrænsning på bede og lignende. Vi køber vores egetømmer i Danmark, Sverige, Polen, Tyskland og Slovakiet. Det bedste fra den europæiske eg går til møbler og massive gulvplanker.

Europæisk bøg (Fagus silvatica)

Anvendes kun til komponenter for indendørs brug, da bøg ikke bør bruges udvendig uden imprægnering. Egner sig fortrinligt til produktion af møbler, parketstave til gulve og massive køkkenbordplader. Vi dampbehandler bøg for at opnå den karakteristiske gule farve.

Europæisk lærk og Douglas (Larix decidua, Pseudotsuga menziesii)

Alt vores lærk og Douglas købes og saves i Nordeuropa. Denne smukke træart er velegnet til beklædningstræ over jordniveau, borde og bænke til udendørs brug, samt almindelig synlig konstruktionstræ. Det bedste af Douglas træet går til produktion af meget brede og lange massive gulvplanker.​

Sibirisk lærk (Larix rossica)

Vi køber alt vores sibiriske lærk fra et område i Sibirien, hvor vækstsæsonen sjælden bliver over 3 måneder. Træet bliver klassificeret og sorteret efter den russiske GOST standard. Sibirisk lærk er en meget fast og hårdfør træart, der gør den velegnet til udendørs beklædning, terrasseplanker og lignende der bliver påvirket af vejrliget. Alt vores Sibiriske lærk leveres færdigsavet i standard eller speciel mål.

Amerikansk. Valnød (Juglans nigra)

Denne træart køber vi hjem fra savværker i Nordamerika og den bliver kun brugt til finere møbelproduktion, massive gulve og til produktion af køkkenbordplader. Træet dampes efter tørreprocessen, hvilket giver det færdige emne et meget eksklusiv udseende.

Amerikansk Hvideg (Quercus alba)

Kommer fra savværker i Nordamerika. Træet har en fin og ensartet struktur, der betyder, at træet kan saves i meget bredde knast-rene planker, der gør den velegnet til finere møbelproduktion, produktion af massive gulvplanker og køkkenbordplader.

Amerikansk Hvidask (Fraxinus americana)

Træets fine struktur og lyse farve falder godt ind i den Skandinaviske smag. Træet bruges derfor ofte til produktion af møbler, køkkenbordplader og massive gulvplanker. Den Amerikanske ask har en noget lysere brunkern end den der ofte ses i den Europæiske ask.​

Kontakt os:

Telefon: 62 26 21 69

Mobil: 40 25 21 69

E-mail: bj@towerwood.dk

Fax: +45 62 262 165

Find os:

Rødmevej 54
​5771 Stenstrup

​CVR: 17259032​​